top of page

Huiswerkinstituut Nijkerk

In het gebouw Veenepoort, aan de Venestraat 15, vindt u onze locatie voor huiswerkbegeleiding in Nijkerk. 

Peter Bankert en Karin Bankert - Willemsen

Graag stellen wij ons voor!

Het team van Huiswerkinstituut Nijkerk bestaat uit medewerkers die zich dagelijks inzetten om onze leerlingen tot de beste prestaties te motiveren! 

Over Peter

Peter heeft tijdens zijn loopbaan veel trainingen en cursussen gevolgd en heeft de nodige certificaten behaald. Gevat door het leer- en studeervirus heeft hij ontdekt wat leren te leren betekent. Peter heeft zowel op de vakgebieden techniek, communicatie, bedrijfseconomie, informatica, verandermanagement als onderwijs gestudeerd. In de avonduren heeft hij meerdere studies op bachelor- en masterniveau afgerond (HBO Communicatie, HBO Vakdocent, HBO Verandermanagement, HBO Leiderschap, Bachelor ICT en Master of Business Information). 

​Vanuit zijn werkervaring binnen het vakgebied ICT-verandermanagement heeft hij meerdere collega's begeleid, gecoacht en getraind. Na een periode als begeleider in Hoogland en Hooglanderveen is Peter van start gegaan met een nieuw avontuur; een eigen locatie in Nijkerk. Naast de reguliere huiswerkbegeleiding van het VMBO, HAVO, VWO en MBO, biedt Huiswerkinstituut Nijkerk ook specifieke studiecoaching voor HBO en WO studenten.

​In eigen woorden

'Het vergaren van kennis loopt als een rode draad door mijn leven. Vanuit de verschillende gevolgde trainingen en studies heb ik ontdekt waar mijn werkelijke passie ligt: het overbrengen van kennis. Dit is voor mij al vroeg begonnen. Binnen de opleiding tot onderofficier bij de landmacht hadden de lessen over didactische vaardigen en het geven van trainingen al mijn bijzondere aandacht en interesse. Door de tijd heen heb ik zowel privé als binnen mijn werk meerdere mensen opgeleid, getraind en gecoacht.

 

Mensen om mij heen omschrijven mij als een leergierig en vrolijk persoon. Een persoon die rust uitstraalt, weet te verbinden en heel goed in staat is te motiveren en inspireren. Vanuit mijn ervaringen in het bedrijfsleven weet ik wat het is om te communiceren binnen verschillende lagen van een organisatie. Deze ervaringen zet ik nu volop in bij het begeleiden van de studenten met verschillende achtergronden en niveaus.

 

Ik ben een enthousiaste en communicatief vaardige professional met ruime ervaring op het gebied van veranderen. Door de tijd heen heb ik mijzelf continu ontwikkeld. Deze ontwikkeling heb ik uiteindelijk omgezet in het starten van een eigen onderneming op het gebied van onderwijs. Het is voor mij telkens weer een uitdaging een leerling of student leren te plannen en leren te leren. Het plezier en enthousiasme op het moment dat ‘het kwartje’ bij de leerling of student werkelijk valt en zich uit in positieve resultaten is keer op keer een bijzondere ervaring die buitengewoon aanstekelijk werkt!'

Over Karin

Karin heeft zowel de HBO Bedrijfskunde als de HBO Coaching afgerond en is zowel gecertificeerd Agile coach als MILS coach. Op dit moment is zij bezig met de afronding van haar bachelor Management. Met als achtergrond haar HBO coaching, als Agile coach en als gecertificeerd MILS coach, ondersteunt Karin de huiswerkbegeleiding en studiecoaching. 

Karin heeft brede ervaring met het coachen van zowel jongeren als volwassenen. De ervaring van het coachen en begeleiden van jongeren heeft zij opgedaan binnen de zwemsport. Meerdere jaren achtereen heeft zij kinderen van alle leeftijden zwemles gegeven en geholpen met het behalen van een zwemdiploma. Daarnaast is zij 10 jaar teammanager van het in de eredivisie spelende Dames-1 waterpoloteam van ENC Arnhem geweest. Haar ervaring met het coachen van volwassen heeft zij als coach binnen het coachingsnetwerk van haar werkgever, een van de top 3 verzekeraars van Nederland, opgedaan. Ook Karin zet haar brede ervaring in bij het begeleiden en coachen van leerlingen en studenten van Huiswerkinstituut Nijkerk.

Over Laura

Laura Kranen is verantwoordelijk voor het grootste deel van de bijlessen van Huiswerkinstituut Nijkerk. Een veelzijdige docent met ruime kennis op meerdere vakgebieden! Na het behalen van haar VWO-diploma Economie en Maatschappij, met als extra vakken Kunstgeschiedenis en Maatschappijwetenschappen, heeft Laura de bachelor Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Aansluitend heeft zij in 2016 de master Communicatie en Informatiewetenschappen met als afstudeerrichting ‘Schrijven en Vertalen’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam met succes afgerond. Ondanks haar taalkundige opleiding heeft Laura een voorliefde voor wiskunde ontwikkeld en geeft zij bijles in een verscheidenheid aan vakken. Naast haar werkzaamheden voor Huiswerkinstituut Nijkerk heeft Laura haar eigen tekstbureau. Als veelzijdige kracht zijn we blij dat we Laura aan ons team hebben kunnen toevoegen.

Over Corine

Corine is onze bijlesdocent exacte vakken. In de vorm van huiswerkbegeleiding en bijles helpt en ondersteunt Corine leerlingen die extra begeleiding op het gebied van 'leren te leren' nodig hebben. 

Na het behalen van haar VWO diploma in 1986 heeft Corine aan de Universiteit van Utrecht Farmacie haar doctoraal Farmacie behaald. In 1992 heeft zij de opleiding Apotheker met succes afgerond. In 2006 heeft zij de basisstudie voor docent Wiskunde gevolgd.

Van 1992 tot 2000 heeft Corine bij verschillende apotheken als apotheker gewerkt. Daarna heeft zij zich volledig op haar taken als opvoeder van haar 4 kinderen gericht. Omdat de kinderen wat ouder zijn en het bloed begon te kriebelen is vanaf november 2018 Corine bij ons aan de slag gegaan! Corine is voor ons de persoon die de ervaring heeft om onze leerlingen net dat stuk extra begeleiding en aandacht te schenken. 

Wij hebben al onze medewerkers leren kennen als vrolijke, inspirerende en gemotiveerde persoonlijkheden. Wij zijn dan ook blij met een gevarieerde samenstelling en zien de kennis en ervaring, van ieder afzonderlijk, als een waardevolle aanvulling op ons team van docenten en huiswerkbegeleiders!

Als u meer over ons wilt weten, neem dan gerust contact met ons op!

bottom of page